Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2017

Χρόνος Αποκατάστασης Μυοσκελετικών τραυματισμών σε αθλήτες.

Πολύ συχνά οι ασθενείς μας ακούνε ότι θα χρειαστούν ενα,δύο ή και περισσότερους μήνες για να επιστρέψουν χωρίς κίνδυνο υποτροπής στο αγώνισμα τους και απογοητεύονται....τότε οι περισσότεροι λένε την κλασική ατάκα...."Ναι,αν ήμουν όμως ο Τάδε...θα έπαιζα στον μισό χρόνο... ή εκεί έχουν μηχανήματα καλύτερα από τα δικά σας"
Ξεχνώντας κάτι πάρα πολύ βασικό...τον παράγοντα ΑΝΘΡΩΠΟ και την ΦΥΣΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ενός τραυματισμού! Δεν υπάρχουν μαγικές θεραπείες...πρέπει να ακολουθούμε την φυσιολογία και την βιοχημεία του ανθρώπινου σώματος...όλα τα άλλα θα τα μάθετε στο παρακάτω άρθρο...

"Υπάρχει πάντα η εκδοχή και η διαπίστωση πως ο παίκτης πρέπει να ηρεμήσει, να ξεκουραστεί και να αναρρώσει αντί να παίρνει φάρμακα και να πιέζεται να γυρίσει πιο γρήγορα. Μετά έρχεται ο προπονητής και σου λέει σε θέλω στην ομάδα οπότε όσο δεν είσαι στην ομάδα είναι πρόβλημα για σένα. Ο παίκτης αναζητά τρόπους ακόμα και αντισυμβατικούς και μη ορθολογικούς για να επανέλθει» και καταλήγει: «Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι στο σώμα με τις παρενέργειες της διαρκούς χορήγησης φαρμάκων. Υπάρχουν περιπτώσεις που οι αθλητές δεν ανταποκρίνονται στα φάρμακα, δεν τους βοηθάνε στον πόνο και αντίθετα τους δημιουργούν επιπρόσθετη επιβάρυνση. Μετά ακόμα και ένας επιπόλαιος τραυματισμός μπορεί να βρει το σώμα σε όχι καλή κατάσταση και να γίνει χρόνιος»

1 σχόλιο :

  1. Πάρα πολύ σωστή τοποθέτηση απο έναν κορυφαίο συνάδελφο το Γιάννη το Γκέλση
    https://manualphysiotherapy.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή