Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

CLINICAL PILATES στο KINESIOTHERAPY, Ωραιόκαστρο!

Clinical Pilates στο Φυσικοθεραπευτήριο Kinesiotherapy, στο Ωραιόκαστρο.
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την νέα μας υπηρεσία του CLINICAL PILATES σε ατομικές συνεδρίες ή σε γκρουπ των τριών ατόμων.
Τo CLINICAL PILATES εκτελείται με την επίβλεψη και καθοδήγηση ενός Φυσικοθεραπευτή, πιστοποιημένου και εξειδικευμένου στη Μέθοδο Clinical Pilates.

Το Clinical Pilates είναι μία εξέλιξη της μεθόδου Pilates στον τομέα της μυοσκελετικής και νευρολογικής αποκατάστασης που ενσωματώνει τις βασικές αρχές του Pilates σε σχέση με την επιστημονική έρευνα.

Είναι μια ολοκληρωμένη μέθοδος σωματικής άσκησης η οποία επικεντρώνεται:
 στη σωστή στάση του σώματος
 στη σταθεροποίηση του κορμού
 στην αναπνοή
 στην ισορροπία
 στον μϋικό έλεγχο
 στο συντονισμό
 στη δύναμη
 στην ευλυγισία
 στην ψυχική ευημερία
Στόχος είναι η βελτίωση της στατικής και δυναμικής στάσης του σώματος μέσω της ενεργοποίησης των μυών του πυρήνα, η αύξηση της ελαστικότητας, η βελτίωση της αναπνευστικής ικανότητας, η καλύτερη επίγνωση του σώματος και η βελτίωση της ιδιοδεκτικότητας. 

Το πιο σημαντικό όμως είναι η ευκαιρία που δίνεται στον ασθενή να κατανοήσει την σχέση που υπάρχει μεταξύ των συναισθημάτων και των λειτουργιών του νεύρο-μυο-σκελετικού συστήματος.

Η αναπνοή χρησιμοποιείται με στρατηγικό τρόπο και αποσκοπεί στην υποβοήθηση της σταθεροποίησης του κέντρου βάρους, την εκμάθηση διατήρησης μας σωστής στάσης της σπονδυλικής στήλης και την διευκόλυνση της κίνησης.

Με την πάροδο των συνεδριών ο ασθενής είναι σε θέση να αναγνωρίζει, να μειώνει ή να καταργεί αντισταθμιστικές συμπεριφορές που έχει αναπτύξει και να τις αντικαταστήσει με άλλες πιο λειτουργικές.


Ο τρόπος αυτός αποκατάστασης ενδείκνυται για όλες τις ηλικίες αλλά και παθολογίες που χρήζουν λειτουργική επανεκπαίδευση. Η εξειδικευμένη αυτή προσέγγιση υπόσχεται όχι μόνο θεραπεία αλλά και μια σταδιακή αλλαγή στον τρόπο ζωής.

Για αυτόν τον λόγο πριν την έναρξη των συνεδριών λαμβάνουμε λεπτομερές ιστορικό και πραγματοποιείται Φυσικοθεραπευτική Αξιολόγηση.
Η μέθοδος που είναι ήπια για τις εγκύους, ασφαλής για τους υπερήλικες, δυναμική για αθλητές και χορευτές. (J. Pilates)
Το Clinical Pilates πραγματοποιείται στο Φυσικοθεραπευτήριο του Γκέλση Ιωάννη, KINESIOTHERAPY, στο Ωραιόκαστρο.
Διεύθυνση Καβασίτου 24.
Τηλ. Επικοινωνιας. 2310 699050 6944267693
Υπεύθυνη του Προγράμματος είναι η κα. Τσιουτσιουλούδη Αποστολία

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου