Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017

Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και Αυτόματη Εξωτερική Απινίδωση.
Το Φυσικοθεραπευτήριο “KINESIOTHERAPY” οργανώνει πρόγραμμα 
Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και Αυτόματης Εξωτερικής Απινίδωσης. 

Eίναι κατάλληλα σχεδιασμένο έτσι ώστε ο καθένας να είναι σε θέση να διαπιστώσει την απώλεια αναπνοής σε θύμα και να ανταποκριθεί έγκαιρα εφαρμόζοντας την τεχνική της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης αλλά και σε όσους θέλουν να γνωρίσουν τη σωστή εφαρμογή της   Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (AED).

Το πρόγραμμα είναι κατάλληλο για κάθε ιδιώτη, ανεξάρτητα από την επαγγελματική του ιδιότητα ή το προηγούμενο γνωστικό υπόβαθρο.
καθοδηγεί ομαλά τον εκπαιδευόμενο σε ανώτερο γνωστικό και πρακτικό επίπεδο ώστε να είναι σε θέση να ανταπεξέλθει σε επείγουσες καταστάσεις μέχρι την άφιξη ιατρικής βοήθειας.

Η εκπαίδευση αφορά τη βασική υποστήριξη ζωής σε ενήλικες .

Η εξάσκηση των εκπαιδευομένων πραγματοποιείται σε πραγματικές συνθήκες στο έδαφος, σε συνθήκες εξομοίωσης πραγματικού περιστατικού με τη χρήση προπλασμάτων(κούκλες) φυσικών διαστάσεων.    


                                   

Η βασική υποστήριξη της ζωής περιλαμβάνει τη βασική γνώση και τις δεξιότητες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων. Αυτές μπορεί να είναι μία απειλητική καρδιακή προσβολή, αιφνίδια κατάρρευση, σοβαρή αιμορραγία και πνιγμονή.

                                   


 Πρέπει να γνωρίζετε πότε και πως θα καλέσετε ένα ασθενοφόρο ή άλλη ιατρική βοήθεια, οπουδήποτε και αν βρίσκεσθε.

Οι εκπαιδευτές είναι όλοι εθελοντές,πιστοποιημένοι από το ERC (διασώστες –νοσηλευτές - ιατροί ), με μεγάλη εκπαιδευτική εμπειρία σε ανάλογα πιστοποιημένα εκπαιδευτικά προγράμματα.

 Μετά τη λήξη του προγράμματος χορηγούνται στους επιτυχόντες εκπαιδευόμενους πιστοποιητικά επάρκειας (διεθνούς αναγνώρισης) από το ERC.

Το ERC είναι ο μοναδικός επίσημα αναγνωρισμένος φορέας στην Ευρώπη, που υλοποιεί και πιστοποιεί προγράμματα BLS/AED provider course.

Η κατοχή του πιστοποιητικού BLS/AED προσφέρει ένα επιπλέον προσόν σε επαγγέλματα υγείας, ασφάλειας (security) κ.α.


 Το κόστος συμμετοχής είναι 35 ευρώ και περιλαμβάνει το βιβλίο του ERC, την έκδοση πιστοποιητικού, τα δικαιώματα του ERC, τα αναλώσιμα και τα έξοδα μετακίνησης των εκπαιδευτών.

Τα τμήματα:  είναι ολιγομελή (6 ατόμων) και οι θέσεις είναι περιορισμένες.
Το πρόγραμμα: είναι διάρκειας 5 ωρών 09:00 – 14:00

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν την συμμέτοχη τους το αργότερο μέχρι τις 15/11 

Τηλ επικοινωνίας: 6946210741 Αλμπάντη Τζένη
Οι ημερομηνίες διεξαγωγής:  είναι 3/12 και 4/12
Τόπος Διεξαγωγής: Φυσικοθεραπευτήριο «Kinesiotherapy»,
                                     Καβασίτου 24, Ωραιόκαστρο, Θεσσαλονίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου