Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ GYMSTIC NORDIC WALKING REHABILITATIOΝ από το Φυσικοθεραπευτήριο «KINESIOTHERAPY”

(Αποκατάσταση με την βοήθεια  μπατόν τύπου Nordic Walking με ιμάντες διαβαθμισμένης ελαστικότητας)Η «Φυσικοθεραπεία στη Φύση» είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα αποκατάστασης που απευθύνεται σε ανθρώπους που παρουσιάζουν δυσκολία στην βάδιση και την ισορροπία.

Απευθύνεται σε ασθενείς που χρειάζονται καρδιοαναπνευστική αποκατάσταση (Καρδιοχειρουργημένους, Ογκολογικά περιστατικά, Σπάνιες Παθήσεις), σε Νευρολογικούς ασθενείς (Σκλήρυνση κατά πλάκας, Guillain - Barre  , Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια) και σε όσους νοσηλεύτηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και είναι στο στάδιο της τελικής Αποκατάστασης.
Τέλος απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να βελτιώσουν την κίνηση, τον συντονισμό και την συνέργια στο σώμα τους και ψάχνουν έναν εναλλακτικό τρόπο θεραπείας.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται σε εξωτερικό χώρο (βουνό, πάρκο, παραλία) ο οποίος επιλέγεται σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες της ομάδας και την ικανότητα του λιγότερου ικανού μέλους της.


Προσαρμόζεται στις ανάγκες όλης της ομάδας άλλα και του καθενός ξεχωριστά αφού ο κάθε συμμετέχοντας έχει τον δικό του συνοδό – φυσικοθεραπευτή και θα βρίσκεται κάτω από αυστηρή επίβλεψη και  τακτικές μετρήσεις (επίπεδου οξυγόνου, αρτηριακής πίεσης και καρδιακών παλμών).
                                  
Στο τέλος κάθε συνεδρίας,  ο κάθε συμμετέχοντας  έχει την δυνατότητα να πάρει μαζί του όλες τις μετρήσεις για το προσωπικό του αρχείο καθώς υπάρχει και η δυνατότητα της επικοινωνίας με το προσωπικό γιατρό του καθενός.

Η ασφάλειά σας είναι το πρωταρχικό μας μέλημα.Τι είναι το NORDIC WALKING;

Ένας απλοποιημένος τρόπος για να το εξηγήσουμε είναι πως πρόκειται για περπάτημα με την βοήθεια δυο «μπατόν» (Βέργες βάδισης). Η αλήθεια είναι πως είναι ένα άθλημα που κάνει τα πρώτα του βήματα στην Ελλάδα και το όποιο επιτρέπει να εργαστεί και το άνω μέρος του κορμού κατά την διάρκεια του κύκλου της βάδισης καθιστώντας το έργο των μυών πλήρες.
  


Τι είναι το GYMSTIC NORDIC WALKING;

Είναι όλα τα παραπάνω συν ότι υπάρχει και ένας ιμάντας διαβαθμισμένης ελαστικότητας που μας δίνει την δυνατότητα να εκτελέσουμε σημαντικά αυξημένο αριθμό ασκήσεων για όλα τα μέρη του σώματος.ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ «ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗ ΦΥΣΗ»;


·        Με την χρήση των μπατόν μειώνεται σημαντικά η κόπωση και αυτό επιτρέπει να εκτελείτε από ανθρώπους χωρίς προηγούμενη αθλητική εμπειρία.
·        Επιτυγχάνεται μεγαλύτερος έλεγχος του σώματος μέσα από την  επανεκπαίδευση της όρθιας στάσης  και ιδιαίτερα της κινητοποίησης της Σπονδυλικής Στήλης.
·        Τονώνει όλους τους μύες, αφού  συμμετέχουν το 90% του μυϊκού συστήματος μας (πάνω από 600 μύες).
·        Βελτιώνει την αναπνοή, τον συντονισμό και την δύναμη του σώματος.
·        Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
·        Αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό επιτρέποντας μια καλύτερη καρδιοαναπνευστική απόδοση.
·        Προωθεί την παραγωγή των ενδορφινών και της σεροτονίνης, την ορμόνη της ευτυχίας και λόγω της Ομαδικής Φυσικοθεραπείας στο βουνό βελτιώνεται η ψυχολογία του ασθενή.Το πρόγραμμα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη πρωί στις 10:00 και κάθε Παρασκευή Απόγευμα στις 18:00, η συμμετοχή κατοχυρώνεται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας.


Η «Φυσικοθεραπεία στην Φύση» οργανώνεται από το Φυσικοθεραπευτήριο «KINESIOTHERAPY» στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Υπεύθυνος του Προγράμματος είναι ο Γκέλσης Ιωάννης Φυσικοθεραπευτής, Επιστημονικός Συνεργάτης Α.Π.Θ., με  δεκάχρονη εμπειρία στην Μ.Ε.Θ. της Μεγαλύτερης Ιδιωτικής Κλινικής της πόλης.

Τρόποι επικοινωνίας:
Στο Φυσικοθεραπευτήριο «KINESIOTHERAPY
Καβασίτου 24, Ωραιόκαστρο, Θεσσαλονίκη
Τηλ. Εργαστηρίου 2310 699050
Κινητό 6944267693
Ιστοσελίδα: www.kinesiotherapy.gr

Facebook: kinesiotherapy.gr και JOHN GELSIS

1 σχόλιο :