Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014

Δωρεάν εφαρμογή της μεθόδου περίδεσης με KINESIOTAPE για τον μήνα Ιούλιο!

Δωρεάν εφαρμογή της μεθόδου περίδεσης με KINESIOTAPE για τον μήνα Ιούλιο!


Τι είναι η μέθοδος περίδεσης με KINESIOTAPE;

Η μέθοδος της κινησιο-επίδεσης με ταινία KINESIO TAPE έχει πραγματικά κατακτήσει τον κόσμο της αποκατάστασης αλλά και της άθλησης. Η μέθοδος αναπτύχθηκε από τον Δρα. Kenzo Kase εδώ και περίπου 30 χρόνια, έκανε την πρώτη της Παγκόσμια εμφάνιση στην Ολυμπιάδα του Πεκίνου το 2008 και έχει γίνει το χρυσό πρότυπο σε θέματα θεραπευτικής επίδεσης και επίδεσης για αποκατάσταση. Η μέθοδος και οι  ιδιότητες της ταινίας δημιουργούν από κοινού ένα πανίσχυρο εργαλείο για τη θεραπεία και την υποστήριξη μυϊκών/σκελετικών διαταραχών και για τη βελτίωση της λεμφικής κυκλοφορίας του σώματος.


Η τεχνική Balance Taping™ (
MH-alive), όπως ονομάζεται η μέθοδος στη Σκανδιναβία, περιλαμβάνει την επίδεση πάνω και γύρω από μύες με σκοπό την υποστήριξή τους ή την αποφυγή της φυσιολογικής τάσης.


Η τεχνική της Balance Taping™(
MH-alive) έχει δημιουργηθεί πάνω στην ιδέα ότι το σώμα και ο εγκέφαλος δεν μπορούν να αισθανθούν ή να διαφοροποιήσουν συγκεκριμένους μύες παρά μόνον τις περίπλοκες κινήσεις τους. Η γνώση αυτή έχει ενισχύσει την παρόρμησή μας να αναπτύξουμε αυτήν την τεχνική και να βρούμε εφαρμογές οι οποίες να εξετάζουν το σώμα ως όλον.

Η ταινία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στην αποτελεσματική θεραπεία προβλημάτων αρθρώσεων και στάσης του σώματος σε παιδιά και εφήβους.


Οι Τέσσερις Βασικές Λειτουργίες και Αποτελέσματα Της Κίνησης Με Ταινία
·         Ομαλοποιεί την μυϊκή λειτουργία

Η Κίνηση με Ταινία (
KT) είναι αποτελεσματική στην αποκατάσταση και την ομαλοποίηση των πληγωμένων μυών εξαιτίας υπερδραστηριότητας ή τραυματισμού. Με την υπερδραστηριότητα, οι μύες συχνά υπόκεινται σε σοβαρούς τραυματισμούς και δημιουργούνται φλεγμονές. Η ΚΤ είναι αποτελεσματική στο να προσφέρει υποστήριξη στον πληγωμένο μυ και στο να βοηθάει στην αποκατάσταση του αποδυναμωμένου μυός.

·         Βελτιώνει τη λεμφική ροή και τη ροή του αίματος

Το διάστημα μεταξύ του δέρματος και του μυός συχνά μειώνεται ως αποτέλεσμα της συμφόρησης της ροής του λεμφικού υγρού και του αίματος. Αυτή η συμφόρηση αυξάνει τη δραστηριότητα των υποδοχέων πόνου που βρίσκονται στην επιδερμίδα. Η ΚΤ αυξάνει το κενό μεταξύ του δέρματος και των μυών για να προωθήσει τη ροή του λεμφικού υγρού και του αίματος.
             
        Ελαττώνει τον πόνο
       Η ΚΤ είναι επίσης αποτελεσματική στο να ελαττώνει τον πόνο. Ο πρωταρχικός μηχανισμός για την ανακούφιση από τον πόνο είναι μέσω της δραστηριοποίησης των μειωμένων υποδοχέων πόνου με το αυξημένο υποδόριο/υποδερματικό κενό.
·        
       Διορθώνει τη μετατόπιση της άρθρωσης και βελτιώνει την ιδιοδεκτικότητα

      Η μετατόπιση της άρθρωσης προκαλείται από ανισορροπίες της μυικής δύναμης και της ελαστικότητας κατά πλάτος/κατά μήκος της άρθρωσης. Ο μυοσκελετικός τραυματισμός επιδεινώνει αυτές τις μετατοπίσεις και τις μη ομαλές μυικές δυνάμεις της άρθρωσης. Η ΚΤ μπορεί να παρέχει τη σωστή ιδιοδεκτική εισαγωγή για να βοηθήσει ώστε να αποκατασταθούν οι ομαλές δυνάμεις των αρθρώσεων.Το KINESIOTAPΕ μπορεί να εφαρμοστεί με δεκάδες τρόπους και είναι αποτελεσματικό τόσο σε οξύς όσο και σε χρόνιους τραυματισμούς καθώς και κατά την διάρκεια της αποκατάστασης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με την ίδια αποτελεσματικότητα σε αθλητές αλλά και σε ανθρώπους με μυοσκελετικά προβλήματα.To Φυσικοθεραπευτήριο του Γκέλση Ιωάννη “KINESIOTHERAPY στο Ωραιόκαστρο είναι πιστοποιημένο με ADVANCED DIPLOMA από την MH-Alive Academy και για να γνωρίσετε την τεχνική, σας προσφέρει δωρεάν* την περίδεση για όλο τον μήνα Ιούλιο!
Τηλεφωνικά ραντεβού στο 2310 69 90 50 ή στο 6944 26 76 93,
Καβασίτου 24, Ωραιόκαστρο

*Η περίδεση γίνεται με δική σας ταινία ή επιβαρύνεστε με το κόστος (ανάλογης) χρήσης της δικής μας.  


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου