Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017

Προετοιμασία ασθενών και συγγενών για μεγάλα χειρουργεία!Κάθε Σάββατο πρωί και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας, προσφέρουμε δωρεάν συμβουλές για προετοιμασία ασθενών και συγγενών για μεγάλα χειρουργεία.Το να προετοιμαστεί σωστά ο ασθενής για το χειρουργείο του, να εκπαιδευτεί και να γνωρίζει την αποκατάσταση του, συμβάλει στην γρηγορότερη επανένταξη, στο οικογενειακό και κοινωνικό του περιβάλλον.


Το ίδιο σημαντικό είναι να γνωρίζει και ο συνοδός  – συγγενής του,    πως μπορεί να έχει ουσιαστική παρουσία δίπλα στον άνθρωπο του, στην δύσκολη αυτή στιγμή. Έτσι θα αισθάνεται και θα είναι περισσότερο χρήσιμος και αποτελεσματικός!

Η δεκάχρονη εμπειρία που αποκόμισα, εργαζόμενος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου και  η συμμετοχή μου στην αποκατάσταση πραγματικά δύσκολων περιστατικών όπως και θυμάτων πολέμου από τον Εμφύλιο της Λιβύης, θα ήθελα να είναι οδηγός για την σωστή σας εκπαίδευση.


                                                                           Μετά τιμής,

                                                     Γκέλσης Ιωάννης, Φυσικοθεραπευτής
Ενδεικτικά:
"Σε μια μελέτη του 2013 (Shaarani, et al), σχετικά με τα οφέλη του προγράμματος φυσικοθεραπείας πριν την χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης ΠΧΣ, ο μέσος χρόνος για την επιστροφή στον αθλητισμό για όσους πήραν μέρος στο πρόγραμμα φυσικοθεραπείας πριν το χειρουργείο ήταν 34,18 εβδομάδες, σε σύγκριση με 42,5 εβδομάδες για εκείνους που πήγαν σε χειρουργική επέμβαση χωρίς συμμετέχουν σε αντίστοιχο πρόγραμμα. Επιπλέον, η προχειρουργική αγωγή είναι ανεκτίμητη τόσο για τον φυσικοθεραπευτή, όσο και για τον ασθενή, για να χτίσει μια θετική σχέση στην συνολική διαδικασία της αποκατάστασης. 
Φυσικοθεραπεύτηριο "KINESIOTHERAPY", Καβασίτου 24 Ωραιόκαστρο, 2310 69 90 50, 6944 26 76 93, jgelsis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου