Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2015

Ενημερωτικό Υλικό και Αιτήσεις Εγγραφής – «ΑΓΓΕΛΟΙ ΓΗΣ- ΣΥΝΔΡΟΜΟ RETT”Ενημερωτικό Υλικό και Αιτήσεις Εγγραφής – «ΑΓΓΕΛΟΙ ΓΗΣ- ΣΥΝΔΡΟΜΟ RETT

Στο πλαίσιο των δράσεων μας και με μεγάλη μας χαρά στο Φυσικοθεραπευτήριο «KINESIOTHERAPY” (που εδρεύει στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης) φιλοξενούμε υλικό από την «ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΟ RETT – ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» - www.rettgreece.gr όπως και Αιτήσεις Εγγραφής Μέλους.
Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες ή έχετε ερωτήσεις-απορίες, μπορείτε να έχετε προσωπική συνάντηση (κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας) με μέλη της ένωσης.


Λίγα λόγια για το Σύνδρομο Rett (RET):
Το σύνδρομο  Rett είναι μια πολύπλοκη νευροβιολογική διαταραχή της ανάπτυξης, κατά την οποία ένα βρέφος φαίνεται να μεγαλώνει και να αναπτύσσεται φυσιολογικά στην αρχή. Στη συνέχεια όμως,  σταματάει να αναπτύσσετε και ακόμη μπορεί να αρχίσει να χάνει δεξιότητες και ικανότητες.
Για παράδειγμα , μπορεί να σταματήσουν να μιλούν ακόμα και αν συνήθιζαν να χρησιμοποιούν μερικές λέξεις. Χάνουν την ικανότητα τους να περπατούν σωστά ακόμη και αν συνήθιζαν να περπατούν φυσιολογικά. Σταματούν να χρησιμοποιούν τα χέρια τους για να κάνουν δραστηριότητες, ακόμη και αν τα χρησιμοποιούσαν για να δείχνουν και να αρπάζουν. Συχνά αναπτύσσουν στερεότυπες κινήσεις των χεριών  όπως χτύπημα χεριών  ή άνοιγμα –κλείσιμο των χεριών. Σταματούν να επικοινωνούν και να αλληλεπιδρούν με τους άλλους φυσιολογικά, ακόμα και αν χρησιμοποιούσαν συναισθηματική ανταπόκριση και βλεμματική επαφή.
Παλαιότερες  έρευνες έδειχναν ότι το σύνδρομο Rett προσβάλει μόνο κορίτσια αλλά νεότερες έρευνες  έχουν δείξει ότι προσβάλλονται και τα αγόρια αλλά σε πολύ μικρό ποσοστό.
Το σύνδρομο RETT ανήκει στο φάσμα του αυτισμού και οφείλεται σε μια μετάλλαξη του γονιδίου MECP2 στο χρωμόσωμα Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου