Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2011

Βιογραφικό Σημείωμα Γκέλσης ΙωάννηςΣύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Γκέλσης Ιωάννης είναι Πτυχιούχος του τμήματος Κινησιοθεραπείας – Φυσικοθεραπείας της Εθνικής Γυμναστικής Ακαδημίας Σόφιας  - Βουλγαρία το 1998 με διπλωματική εργασία ¨Εφαρμογή σύνθετου κινησιοθεραπευτικού προγράμματος σε παιδιά με εγκεφαλική παράλυση».

Σήμερα εργάζεται στον δικό του Κέντρο Φυσικοθεραπείας στο Ωραιόκαστρο έχοντας πολλές συνεργασίες με τοπικές Ομάδες και Συλλόγους μεταξύ των οποίων και η Ακαδημία του «ΠΑΟΚ ΔΙΑΠΛΑΣΗ».

Συνεργάζεται με Αθλητές, Φορείς και Διοργανώσεις που χρειάζονται Φυσικοθεραπευτική Κάλυψη όπως το 1o Olympus Open Wheelchair Tennis 2016, 3ο Πανελλήνιο Κύπελλο Downhill, Αθλητές Στίβου και Πυγμαχίας σε Τροχήλατη Καρέκλα κ.α.

Από το 2016 είναι Επιστημονικός Συνεργάτης του Α.Π.Θ. της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Γ.Ν.Θ. παρακολουθώντας παιδία με Αιμορροφιλία.


Έχει συμμετάσχει σε πλήθος Σεμιναρίων όπως «Μηχανική Διάγνωση και Θεραπεία της Σπονδυλικής Στήλης» (McKenzie), “Σύνδρομα Μυοπεριτονιακού Πόνου – Trigger Points”, “Bands, Balls and Balance WorkshopThera-band Academy», «Mulligan Concept», Συμπόσια, Ημερίδες  με θέμα την Αποκατάσταση Νευρολογικών αλλά και Ορθοπεδικών Περιστατικών.

Από το 2002 έως το 2010 εργάζονταν στη Μ.Ε.Θ. αλλά και στον τομέα της Αποκατάστασης του ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

To 2011 επέστρεψε για 6 μήνες ως εξωτερικός συνεργάτης στο ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ για τις ανάγκες της συνεργασίας της κλινικής με την ΛΥΒΙΗ για την αποκατάσταση τραυματιών πολέμου λόγω του εμφυλίου.

Ήταν Μέλος, Φυσικοθεραπευτής και Συνοδός της Οργανωτικής  Ομάδας ALMA-RE/ACTION δημιουργοί της  1ης  -  4ης  Ελληνικής Σχολής Προσαρμοσμένης Χιονοδρομίας που έλαβε χώρα στην Βασιλίτσα Γρεβενών σε συνεργασία με το Νορβηγικό Κέντρο Υγείας και Άθλησης Beitostolen, την εταιρία Alois Prascheberger Rolltechniik & Sport Innsbruck Austria, την εταιρία Spokes n Motion, Denver, Colorando USA και του Α.Π.Θ. ΤΕΦΑΑ Σερρών.
Έχει εργαστεί στη Μονάδα Αυτιστικού Ατόμου «ΕΛΠΙΔΑ», στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ του Δήμου Νεαπόλεως – Θεσσαλονίκης.

Το 2010 δημιούργησε το site www.kinesiotherapy.gr το οποίο έχει ενημερωτικό χαρακτήρα για θέματα που αφορούν την Αποκατάσταση, την Φυσικοθεραπεία και τα Άτομα με Αναπηρίες.

Το 2013 δημιούργησε την Ομάδα Υποστήριξης Ασθενών και Συγγενών  the REalHABILITATION team, ένα δίκτυο έμπειρων επαγγελματιών υγείας αλλά και άλλων επαγγελματικών ομάδων που έχουν άμεση σχέση με τα ΑμεΑ με στόχο την πλήρη Αποκατάσταση και Υποστήριξη τους σε όλα τα επίπεδα, από την στιγμή της Διάγνωσης, έως την Ψυχαγωγία τους.

Το 2001 είχε εισήγηση με θέμα «Υδρομουσικοκινητική Παρέμβαση σε ΑμεΑ» σε ημερίδα του τμήματος Εργοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας του ΤΕΙ-Αθήνας  και το 2004 εισήγηση με θέμα «Χρήση Τροχήλατης Καρέκλας, Βοήθεια στην Μετακίνηση-Μεταφορά των Ατόμων με Αναπηρίες» στο  2ο Πανελλήνιο Σεμινάριο – 4η Πανελλήνια Σχολή Προσαρμοσμένης Χιονοδρομίας σε φοιτητές του  Α.Π.Θ. ΤΕΦΑΑ  Σερρών.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου