Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013

Τα παπούτσια των παιδιών είναι 1,2,3,4, ακόμα και ΠΕΝΤΕ ΝΟΥΜΕΡΑ πιο μικρά από τα πόδια που τα φοράνε!

Αγαπητοί Γονείς,

Σε ποσοστό 98%, τα παιδιά γεννιούνται με ποδαράκια υγιέστατα, ως ενήλικες όμως μόνο το 40% καταφέρνει να διατηρήσει τα πόδια του υγιή, το υπόλοιπο 60% υποφέρει από προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τα πόδια!
Γιατί άραγε;
Από όλο και περισσότερες μελέτες και έρευνες προκύπτει ότι μέχρι και τα 4 στα 5 παιδιά στην Ευρώπη φοράνε παπούτσια σε άκρως ακατάλληλο μέγεθος! Χωρίς τα παιδιά να νοιώθουν την παραμικρή ενόχληση και - κατά συνέπεια - χωρίς οι γονείς να έχουν τη παραμικρή υποψία!

Ο βασικότερος λόγος, όπως τονίζουν οι επιστήμονες, είναι η παραπληροφόρηση που επικρατεί γύρο από το θέμα της σωστής εφαρμογής του παιδικού υποδήματος: Γονείς και παιδιά επιμένουν ότι τα παπουτσάκια εφαρμόζουν τέλεια, ενώ στη πραγματικότητα, τα παπούτσια των παιδιών είναι 1,2,3,4, ακόμα και ΠΕΝΤΕ ΝΟΥΜΕΡΑ πιο μικρά από τα πόδια που τα φοράνε!

Επίσης έχει αποδειχθεί πλέον και επιστημονικά (σε έρευνες με εντολή του Υπουργείου Υγείας της Αυστρίας σε συνεργασία με 4 ινστιτούτα της Ιατρικής Σχολής της Βιέννης) ότι τα οστά στα παιδικά πόδια όντως παραμορφώνονται όταν τα παιδικά παπούτσια δεν εφαρμόζουν σωστά. Συμπερασματικά, τα παιδιά που σήμερα φοράνε παπούτσια σε λάθος μέγεθος, κινδυνεύουν ως ενήλικες να υποφέρουν από προβλήματα που ξεκινάν από τα πόδια.

Κύριος στόχος του προγράμματος «Ποδαράκια - Παπουτσάκια» είναι μια αποτελεσματική πρόληψη ώστε να εξασφαλιστεί η υγιή ανάπτυξη στα τόσο εύπλαστα ποδαράκια των παιδιών έτσι ώστε να παραμείνουν υγιή για μια ζωή.

Το μέσο, αφ ενός μεν, είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών και γονέων γύρο από αυτό το θέμα (όπως γίνεται ήδη και σε άλλες χώρες της Ευρώπης), αφ εταίρου δε η υποστήριξη των κλάδων που επηρεάζουν την ανάπτυξη των παιδιών μας όπως Παιδίατροι, Παιδαγωγοί και Προπονητές Φυσικής Αγωγής, Πωλητές Παιδικού Υποδήματος και άλλους σχετικούς παράγοντες.

Πηγή: http://www.podarakia.gr/jopopagr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου